Super Special Japanese Language Private Class Yang Dijalankan Secara Live online 1to1

Hi dan selamat datang ke website saya. Di post ini anda akan dapat info lanjut dan terkini berkenaan kelas bahasa Jepun online saya yg dijalankan secara 1to1, khas dibuat supaya student dapat belajar sehingga lulus JLPT N5.

Ok, tanpa membuang masa, kelas ini akan dijalankan menggunakan aplikasi ZOOM yg bakal dibuat sekali seminggu selama sejam. Dan utk setiap kali kelas tersebut saya akan mencurahkan ilmu bahasa Jepun, guidance dan tunjuk ajar kepada anda berdasarkan pengetahuan dan pengalaman saya. So anda akan dapat personalise lesson directly daripada saya berkenaan dengan tulisan Jepun, cara sebutan Jepun, grammar, listening dan tips untuk belajar bahasa Jepun ni.

Regarding schedule tu, boleh dibincang mengikut kesesuaian anda (selagi tak overlap dengan students lain, it should be OK). Saya buat kelas ni khas untuk beginner level, so ianya akan memakan masa selama 6 bulan sehingga 1 tahun (bergantung kepada keadaan setiap student).

Sebenarnya kan… JLPT ni apa ye?

JLPT ni ialah Japanese Language Proficiency Test, iaitu exam yang world-wide recognise sebagai tanda ukur kepandaian anda berbahasa Jepun.

Ada 5 level kesemuanya, yg paling senang ialah N5 dan yang paling susah ialah N1.

By the way, gambar kat atas ni ialah result test JLPT N5 dari salah seorang student saya yg dah lulus šŸ‘

Banyak kelebihan kalau ada N5 niā€¦

Untuk yang sedang bekerja (especially di syarikat Jepun) tu :

  • Peluang untuk pergi outstation ke Jepun tu akan meningkatā€¦
  • Peluang untuk cepat naik gajiā€¦
  • Peluang untuk naik pangkat tu pun bertambah…

Untuk yang belum bekerja ataupun baru plan nak kerja, peluang untuk dapat kerja kat kilang Jepun tu lagi tinggi… sebab biasanya syarikat Jepun lebih prefer pekerja yg ada asas bahasa Jepun untuk diambil bekerja di syarikat mereka.

Apa kelebihan kelas 1to1 ni jika dibandingkan dengan kelas yang lain?

Pertama sekali, buku-buku pembelajaran saya akan berikan secara percuma kepada students. So students dah tak perlu nak fikirkan buku mana yg sesuai untuk pembelajaran bahasa Jepun ni sebab saya yg akan decidekan dan hantar kepada students secara free of charge (buku2 dan postage). By the time students dah habis belajar dengan saya, seharusnya student dah boleh membaca dan memahami keseluruhan ilmu yg ada di buku2 ini.

Seterusnya, dan mungkin juga antara point terpenting ialah saya sendiri yg akan mengajar secara 1to1,  berbeza dgn education organisation lain yg lebih kepada group lesson. Saya sendiri pun boleh buat kelas yg lebih murah secara group lesson, tapi dari segi effectiveness tu totally berbeza lah sebab takde personalisation. So dalam kelas 1to1 ni saya boleh fokus kepada 1 student, dan student itu sendiri boleh fokus kepada saya (boleh tanya saya anytime on the spot kalau ada apa2 yg kurang faham tanpa rasa segan2).

Tu tak campur lagi dengan pengalaman saya yg stay di Jepun selama 10 tahun (belajar degree di university Jepun dan kerja di syarikat Jepun di sana), so saya tahu banyak tips tentang cara sebenar orang Jepun bertutur, vocabs dan grammar mana yg lebih banyak digunakan dan perkara2 lain yg hanya boleh didapati daripada pengalaman, bukannya daripada buku semata2. 

Di samping itu juga, untuk setiap students tu saya akan precisely pin-pointkan kelemahan2 mereka supaya mereka boleh betul2 fokus untuk improvekan kelemahan2 tersebut. 

So saya design course online 1to1 ni khas untuk mereka lebih mementingkan kualiti pembelajaran dan certainly mementingkan value of time. Sebagai contoh : mereka boleh postpone kelas jika ada emergeny, so tiada istilah terlepas kelas (ataupun terlepas ilmu dalam sesuatu kelas sebab tak boleh attend ketika ada hal lain). 

Hopefully explanation saya ni dapat membantu sedikit sebanyak dalam membuat keputusan untuk pembelajaran bahasa Jepun ni di masa akan datang.

By the way, siapa saya (Azlan Sensei) ni ? Jawapannya ada di bawah gambar ni

Saya pernah melanjutkan pelajaran di peringkat ijazah di university di Jepun, bekerja di Jepun selama beberapa tahun, berpengalaman bekerja di syarikat Jepun di Malaysia, lulus ujian tertinggi bahasa Jepun, mempunyai sijil mengajar bahasa Jepun, pernah ditemuramah oleh beberapa suratkhabar di Malaysia berkenaan pembelajaran bahasa Jepun dan sekarang ini mempunyai lebih daripada 84,000 followers di facebook www.facebook.com/azlansenseiofficial (dan semakin meningkat setiap masa). Yang penting sekali, saya akan menggunakan kesemua pengalaman saya tersebut untuk pembelajaran yang berkesan kepada anda.

So, saya berharap supaya anda tak lepaskan peluang keemasan utk dapatkan tunjuk ajar directly daripada saya yg pernah stay di Jepun selama 10 tahun dan berkecimpung dalam ā€˜dunia bahasa Jepunā€™ ni lebih drpd 20 tahun.

Berapa fees utk kelas 1to1 ni?

Fees semasa utk pendaftaran baru ialah rm1k setiap bulan untuk 4 kali kelas (1 kelas setiap minggu, 1 jam setiap kali kelas).

Sila PM saya di fb messenger secepat mungkin jika anda nak daftar utk kelas bahasa Jepun secara online 1to1 ni selagi tempat masih ada yang kosong (sebabnya saya cuma ambil beberapa students sahaja setiap tahun kerana kekangan masa).